Αρχική Τεχνολογία Υπερύθρων Προϊόντα Πρόσθετα Λήψεις Επικοινωνία

ΕQ Συστήματα Θέρμανσης


Τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης της Haustek είναι πιο αποτελεσματικά στο να διαδίδουν την θερμότητα σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα κατά μήκος ενός ολόκληρου δωματίου, χωρίς σημαντική απώλεια θερμοκρασίας.

Τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, λειτουργώντας με βάσει την αρχή του συστήματος θέρμανσης EQ, διαθέτουν μεγαλύτερες επιφάνειες και ως εκ τούτου μπορούν να δημιουργήσουν μακρές υπέρυθρες ακτίνες με εμβέλεια 180ο σε όλο το δωμάτιο.

Αυτές οι μακρές υπέρυθρες ακτίνες που παράγονται από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχουν μικρά στοιχειώδη σωματίδια που ονομάζονται φωτόνια. Τα φωτόνια μεταφέρουν αυτές τις ακτίνες με αποτέλεσμα να θερμαίνεται το δωμάτιο.

Επιπλέον, τα φωτόνια μπορούν να μεταφέρουν τη ροή θερμότητας προς τα αντικείμενα, με την ελάχιστη απώλεια, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να έχει ομοιογενή κατανομή θερμότητας σε αντίθεση με άλλα στοιχεία θέρμανσης  που οδηγούν σε ανομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στο δωμάτιο.

Χάρη σε αυτή την αρχή, υπάρχει ομοιόμορφη θερμοκρασία σε κάθε τμήμα του δωματίου, είτε αυτό βρίσκεται στην οροφή είτε στο δάπεδο. Για παράδειγμα, εάν το δωμάτιο έχει σύστημα θέρμανσης με συναγωγή, τότε η αισθητή θερμοκρασία είναι περίπου 20οC, ενώ στο δάπεδο είναι 18οC. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μη ομοιόμορφα κατανεμημένη θερμοκρασία στο δωμάτιο που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή ξηρό αέρα. Ωστόσο, με τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, όσον αφορά το παραπάνω παράδειγμα, η θερμοκρασία θα είναι σταθερή στους 20οC σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, είτε οριζόντια είτε κάθετα.


ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Ο μηχανισμός παραγωγής θερμότητας πίσω από τα Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης Haustek βασίζεται στην αρχή «κατανάλωση όλο και λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας, όσο περισσότερο θερμαίνεται».

Εφόσον η γυάλινη επιφάνεια αγγίξει μία ορισμένη θερμοκρασία, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ελαχιστοποιείται, ενώ η θερμότητα που μεταφέρεται στον περιβάλλονται χώρο διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας και η σταθερή κατάσταση ακτινοβολίας των μορίων αργύρου αποτελεί την πηγή βελτιστοποίησης.

Μακρές Υπέρυθρες Ακτίνες σε χώρο που θερμαίνεται με Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης Haustek.

Μεταφορά Θερμότητας (συναγωγή) σε χώρο που θερμαίνεται με καλοριφέρ.