ΜΑΚΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ


Οι μακρές υπέρυθρες ακτίνες (FIR) παράγονται από τις συνεχείς, αλυσιδωτές αντιδράσεις στοιχείων του ήλιου. Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι στην πραγματικότητα μέρος του αόρατου φάσματος του ήλιου.Σε αυτό το φάσμα, δεν υπάρχουν μόνο οι ορατές ακτίνες - κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες, πράσινες, μπλε και ιώδεις, οι αόρατες ακτίνες- Γάμμα και υπεριώδες, αλλά και οι υπέρυθρες ακτίνες. Οι μακρές υπέρυθρες ακτίνες παρουσιάζονται στο φάσμα δίπλα στις ορατές ακτίνες. Αυτή η αόρατη μπάντα φωτός γίνεται αισθητή ως θερμότητα.

Τα κύματα ακτινοβολίας μέσω της ενέργειας τους χωρίζονται ανάλογα με το μήκος κύματος τους, που κυμαίνεται μεταξύ 4 και 14 και έχουν πολλές φυσιολογικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα που είναι ευεργετικές για κάθε ζωντανό οργανισμό. Κατόπιν της απορρόφησης από τους ιστούς του σώματός σας, οι μακρές υπέρυθρες συντονίζονται με τους κυτταρικούς ιστούς και εναρμονίζονται με την δική σας ενέργεια. Οι μακρές υπέρυθρες ακτίνες αποτελούν μέρος του φυσικού φωτός του ήλιου και δεν προκαλούν βλάβες, όπως ηλιακά εγκαύματα ή δερματικές βλάβες, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες.


Πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Η υπέρυθρη ακτινοβολία ή υπέρυθρες ακτίνες είναι τμήμα του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Στο φάσμα τοποθετούνται ως μικρότερη συχνότητα στην προέκταση της κόκκινης ορατής ακτινοβολίας, εξ ού και το όνομα «υπέρυθρες» (υπό του ερυθρού).[Σημ. 1] Το μήκος κύματός τους κυμαίνεται από το 1 χιλιοστό έως τα 700 νανόμετρα, όπου ξεκινά το ορατό φάσμα. Συνήθως εκπέμπονται από όλα τα σώματα που έχουν κάποια θερμοκρασία. Τα σώματα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία εκπέμπουν περισσότερες υπέρυθρες και αντίστροφα τα σώματα που απορροφούν περισσότερες υπέρυθρες αυξάνεται η θερμοκρασία τους. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με την ταλάντωση των σωματιδίων από τα οποία αποτελείται, η οποία αφορά τη θερμική ενέργεια του σώματος.

Μακρές Υπέρυθρες Ακτίνες

ΑρχικήΤεχνολογία ΥπερύθρωνΠροϊόνταΠρόσθεταΛήψειςΕπικοινωνία
#Πιστοποιητικά